DOMOV » NOVICE » Ljubljanski maraton na volilni dan, v nedeljo, 23. oktobra

Ljubljanski maraton na volilni dan, v nedeljo, 23. oktobra

V nedeljo, 23. oktobra bodo v Sloveniji predsedniške volitve, v Ljubljani pa Ljubljanski maraton.

Odkar poteka trasa Ljubljanskega maratona v enem krogu, gre njen del, tisti, okoli tridesetega kilometra za tekače, tudi čez ČS Rudnik, točneje čez širši del Galjevice. Zato letos od okoli 10h do 13h v neposredno bližino volišč ne bo mogoč dostop z avtom.

Povečan zemljevid si lahko ogledate na tej povezavi.

In tudi letos, tako kot vsa leta, vas spodbujamo, da pridete ob traso navijat za tekače, ki se podajo na najdaljši tek. Spodbude so veseli tisti najboljši, ki bodo mimo vas, kljub že 30 pretečenim kilometrih “švignili”, še bolj pa tisti, ki tekmujejo le s časom in samim seboj!

Morda je letos tisti pravi čas, da združite navijanje in odhod na volitve

To nedeljo je naneslo, da bodo traso maratona prekrižale dostopne poti do volišča. Največje in praktično edino volišče pri nas je na OŠ Oskarja Kovačiča, Ob dolenjski železnici 48. Na lokaciji, ki jo maraton obide v celem krogu. Kar pa pomeni, da je dostopnost do volišč v dopoldanskem času z avtomobilom za 3 ure v celotnem krogu okoli Galjevice nemogoča. Dostopnost peš ali s kolesom je mogoča ves čas.

Da bi imeli najmanj problemov predlagamo, da se z avtom na volitve odpravite pred ali po času popolne zapore odsekov ali v tem času uporabite javni prevoz, ki bo v nedeljo brezplačen.

Najbližje parkirišče bo na Dolenjski cesti, kjer bo za ta namen zaprt en vozni pas. Za dostop do volišča lahko uporabite tudi Kavalirja.

Če pa boste v tem času na poti peš ali s kolesom, pa namenite tekačem kakšno spodbudno besedo. Morda takrat, ko boste čakali na prehod ceste ali ob njej le hodili. Tekači so je veseli!

Lokacije in termini zapor na odsekih:

Dostop do volišč v času popolne zapore – na trasi okoli Galjevice od 10.15 – 13.15

Za starejše in gibalno ovirane pa bo dostop do volišč v času popolne zapore za avtomobile kljub temu mogoč.

Tisti, ki vam hoja ni problem, lahko svoje avtomobile pustite ob Dolenjski cesti (del vozišča bo namenjen parkiranju) ali na brezplačnih parkirnih mestih in se sprehodite do volišča. Za starejše in gibalno ovirane bodo na voljo kavalirji, ki bodo vozili do vhoda.

Prav tako bodo na delu Galjevice, ki je v popolni prometni zapori na voljo kavalirji.

Kavalirja lahko naročite po telefonu: 031 666 331

LPP in Mestno redarstvo imajo info center: 01 58 22 582

SORODNI ČLANKI