DOMOV » ŠPORT IN REKREACIJA » Slovenija oživlja

16. oktobra obeležujemo Svetovni dan oživljanja. Ob tej priložnosti se bo v 37 mestih po Sloveniji odvilo več kot 50 dogodkov, na katerih se bodo laiki lahko naučili ali osvežili znanje o temeljnih postopkih oživljanja in uporabi defibrilatorja (AED).

V Sloveniji vsako leto doživi srčni zastoj približno 1600 oseb. Povprečno 4 na dan. Bi znali pomagati? Kaj pa, če do zastoja pride pri dojenčku ali otroku?

Vabimo vas, da se udeležite brezplačne delavnice temeljnih postopkov oživljana z uporabo AED in meritev krvnega tlaka, holesterola in sladkorja v krvi, ki bo v SOBOTO, 16. 10. 2021 od 9. do 13. ure na Dolenjski cesti 43, Ljubljana (pred modro poslovno stavbo).

Dogodki se bodo odvili v sklopu akcije Slovenija oživlja, ki jo organizirajo Slovenski reanimacijski svet, Zveza študentov medicine Slovenije in Rdeči križ Slovenije, skupaj z območnimi združenji Rdečega križa Slovenije. Več o akciji, pomenu oživljanja in pa nekaj številk, povezanih s srčnim zastojem izven bolnišnice, je na voljo v priponkah in na spletni povezavi Rdeči križ Ljubljana. Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo na 040 858 052.

Vljudno vabljeni.

SORODNI ČLANKI

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja